China Glaze - Flying dragon

Moji utisci o ovom lepotanu nisu baš najsjajniji i, verujte mi, nikome nije toliko žao koliko je meni. Ukoliko niste znale, Alexandar cosmetics je otvorio svoj štand i u Ušće shopping centru, na prvom spratu u blizini prodavnice ‚‚Guess‚‚ i to je bila prilika da kupim svoja prva dva China Glaze laka. Elem, lak koji danas predstavljam je dugo bio na mojoj listi želja - Flying dragon, deo letnje China Glaze kolekcije ‚‚Ink‚‚ plasirana 2008. godine.
                                                                    Cela kolekcija ‚‚Ink‚‚

Preuzetno sa interneta
Kolekcija ‚‚Ink‚‚ (koja se, kao što sama reč kaže, odnosi na tetovaže) se sastoji isključivo od mat lakova, a ovaj lakić mi je posebno zapao za oko i oduvek sam želela da ga imam. U pitanju je mat šljivasta nijansa ljubičaste boje, ispunjena svetlo ljubičastim i svetlo plavim mikro gliterom. Moram priznati da ništa slično ovom laku nisam nikada videla, ako znate neki njegov dupe, pišite mi. Mislim da je boja ono što bih izdvojila kao vrlinu jer je zaista lepa i posebna. Platila sam ga 430 rsd (3,7 eura), a sadrži 14 ml laka.
Četkica je nešto tanja i mora se pažljivo nanositi, posebno jer je u pitanju mat lak koji vrlo brzo prelazi u mat, te može ostaviti neravnine ako nije pažljivo nanesen iz prvog pokušaja. Vrlo neujednačeno se nanosi, četkica ostavlja trag kuda je prošla a ujedno i povlači lak, tako da ostaju ćelava mesta. Zbog svega toga je obavezno nanošenje drugog sloja, mada bi (da četkica ne povlači lak) mogao proći kao jednoslojac. Po isteku drugog dana nošenja pojavila se bela linija na slobodnoj ivici nokta, što nije nešto preterano čudno kad su u pitanju mat lakovi, ali sam se nadala da to kod ovog laka neće biti slučaj :( 

Moram za kraj da naglasim da je ova kolekcija prošla jako neslavno te 2008. godine, gde su je mnoge blogerke opisivale kao najveći propust China Glaze ikada. Jedino ovaj lak je prihvaćen, kao neka vrsta izuzetka. Ipak, toliko je lep da mu opraštam apsolutno sve! Uživo je za nijansu tamniji i šljokice su jedva vidljive golim okom. Nisam želela da stavljam nadlak. Na dnevnom svetlu, dva sloja.

Labels: , , , , ,