FAQ: Nail care routine! (Moja nega noktiju!)

Danas delim sa vama jedan poseban, vrlo važan (i poprilično dugačak) članak za sve pratioce koji su se interesovali za moju negu noktiju (naročito pratioci na fb strani).
Zaista ću se truditi da na svako često postavljeno pitanje odgovorim pisanjem članka (tako mi je mnogo lakše, kako bih izbegla odgovaranje svakom pojedinačno), a naslov sugeriše na skup najčešće postavljenih pitanja. Proteklih meseci su mi u inbox na Facebook pristizale razne poruke, a neka pitanja su se iznova ponavljala.
Rezultati ankete na mom blogu i FB stranici

Priznajem, obećala sam video na ovu temu ali okolnosti su takve da me ne možete kriviti. Naime, kompjuter mi je u jako lošem stanju da jedva da vodim i blog :( Sa slabom grafičkom kartom i premalo RAM memorije jednostavno se muči i ne može da obradi video visoke definicije (HD).  Stvar je u tome što želim da na svoj kanal postavljam isključivo kvalitetne video snimke. Poslednji HD video je obrađivao 8 sati (!) pa sam morala da ostavim kompjuter upaljen tokom noći, kako bi se video obradio do kraja. To je ujedno i razlog zašto me nema na YT kanalu. Uskoro će se situacija promeniti, nadam se! (potreban mi je nov računar jer ovom nema više pomoći).

Elem, krećem sa opisivanjem bitnih stavki moje rutinske nege noktiju!
Odgovor na sva gore navedena pitanja je isti: 
Ispratite sve ono što sam napisala u ovom članku, od tačke do tačke, i rezultati neće izostati! Duge i jake nokte ćete postići upornom negom svih noktiju sa posebnim za to predviđenim sastojcima i preparatima. Ne postoje posebni recepti za duge i, sa druge strane, jake nokte jer su dugi+jaki nokti=nega istih (dugi nokti su ujedno i jaki, logično). Negom i brigom imaćete sve ono što tražite (nemoguće je ne voditi brigu i očekivati rezultate, zar ne?)
Neizostavni su limun i maslinovo ulje, jer limun jača nokte dok je maslinovo ulje poznato po tome što ubrzava rast noktiju. Koristim isključivo uljani skidač laka za nokte, jer mi običan aceton i previše isušuje nokte. Ako imate krte nokte, sklone lomljenju i listanju - uvek koristite uljani skidač! Koristim Dahlia uljani skidač - sa mirisom breskve (narandžasto pakovanje). Veliko pakovanje košta 180 rsd (1,8 eura) i ima 120 mililitara + dobijete kremu za negu noktiju i zanoktica u čepu pakovanja.
Nakon skidanja laka obavezno prvo operem ruke, da bih skinula masnoću sa noktiju i da bi lak kasnije duže trajao (u suprotnom, postoji mogućnost da bazni lak ne legne lepo na nokat i da se ceo manikir oguli zbog viška masnoće). Zatim, četkam nokte (nasapunjam ih i blago četkam pod mlakom vodom). Tek nakon toga turpijam i poliram nokte.
Obavezno koristim bazni lak i nadlak. Bazni lak je pre nanošenja tamnih i jakih boja obavezan!

+ Savet! "Nails are jewelry" je moja deviza.
Osoba sam koja ne nosi mnogo nakita (tačnije osim četiri prstena i minđušica tj pirsinga na ušima ništa drugo ne nosim). Pošto prstenje stvarno obožavam, nokte doživljavam kao deo mog nakita, a pucanje nokta je za mene najdramatičniji trenutak decenije - moj dečko zna o čemu pričam! :D Ako želite da brinete o svojim noktima, posmatrajte ih kao nakit koji ne smete izgubiti jer je i previše vredan (zvuči smešno ali jako je bitan i taj psihološki momenat, pored nege noktiju). A, ako su već "nakit" tako se treba i ophoditi prema njima - obeležje su ženstvenosti u vama. 

Šta bih vam još rekla osim: Ako ste pročitale ovaj članak do kraja, stalo vam je do vaših noktiju! :D 
Iskreno se nadam da će vam pomoći ovi moji mali saveti i da nisam odugovlačila u objašnjavanju /dala sam sve od sebe. Sad tek vidim da bi snimanje videa bilo mnogo teže nego ovo pisanje članka.

Da li ste već poznavale neke od ovih trikova??
Da li imate neke svoje male tajne? Podelite ih sa mnom!

Labels: , , ,