Essie 99 Mint Candy Apple

Ne znam da li ima potrebe za detaljnom recenzijom laka koji je već dobro poznat širom "blogerskih odaja" i koji je toliko puta hvaljen, naročito od strane inostranih blogerki, da čisto sumljam da će neki Essie lak pobiti slavu ovog mint-aća. Zlatana sa bloga Makeup & more je Mint Candy Apple svrstala u top 5 ovog leta (klik za Zlatanin članak!). Opisala ga je kao svetlo mint nijansu, sa čime se slažem i u tome jeste posebnost ovog laka: većina mint lakova je tamnije mint nijanse, pa se ovaj Essie lakić vrlo lako može prepoznati u gomili drugih. A evo i njegovog veličanstva:

Hm....da, pojavili su mi se mehurići. Moja sestra ga je isti dan namazala i takođe su se javili mehurići. Mada, odradila sam i pedikir sa istim lakom - vrlo uspešno (postaviću fotografiju dole mada nerado fotografišem prstiće na nogama). Po prvi put sam izostavila poliranje noktiju pa smatram da je to razlog njihove pojave. Sreća, postoji nadlak da sve to ispravi (mada su ove fotografije zabeležene bez njega i jako mi je krivo što su mehurići pokvarili fotografije). 


Essie lakovi su 3 free (ne sadrže: dibutil ftalat, formaldehid i toluen), a bočica sadrži 13,5 mililitara laka.  Prvi put su uvezeni u Srbiju pre nekoliko meseci, a možete ih kupiti u drogerijama - DM i Lilly po stalnoj ceni od 899 rsd (8,9 eura). Trenutno su na sniženju u svim DM i koštaju 675 rsd, a za ostalo se možete informisati na facebook strani Essie Serbia 
Kao student, nisam u mogućnosti da sebi kupujem skupe lakove, a ovo zadovoljstvo mi je pružio moj dragi. Mislim da ne treba da opisujem moju sreću kada sam ugledala svoja prva tri Essie laka, nosala sam ih u rukama kao dete svoju prvu lutku. ^.^


Poseduje produženu četkicu pljosnatog oblika (široku četkicu) koja savršeno raspoređuje lak duž nokta. U pitanju je jako pigmentovana i dovoljno gusta krema, koja pokriva u jednom sloju, ali je za dobar izgled neophodan i drugi sloj. Završnica nije sjajna, a suši se prosečnom brzinom (prvi sloj mi se mnogo duže sušio nego drugi). Jedan od onih lakova kod kojih vam je žao da nanesete nadlak, a ove fotografije koje upravo gledate je Mint Candy Apple - 5-og dana nošenja! Mislim da sam dovoljno ilustrovala njegovu postojanost - 5 dana i dalje izgleda kao i prvog dana.
Sve fotografije su dva sloja bez nadlaka.Morsko crni prstići :D

Za kraj, najpribližniji dupe ovom mint laku je, po mom mišljenju, Essence - That`s what I mint, mada je Essence mint za nijansu tamniji - nalazi se na kažiprstu i domalom. Srednji prst i mali su Mint candy apple.
Izvor/Source: 
http://nailbox-nailbox.blogspot.com/2013/02/find-dupe-avon-astor-aura-catrice.html
*Poslednja fotografija je preuzeta sa drugog bloga!

Labels: , , , , ,