Where Flormar meets Christmas...

Na sniženju koje je prošle nedelje bilo u Liliju (20% na sve lakove za nokte i karmine), uspela sam da kupim dva Flormar laka, od kojih vam danas predstavljam prvi (i za nijansu draži od onog drugog) :D Divna smaragdno zelena prepuna sitnog zelenog shimmer-a, sa jasnim tirkiznim podtonom - Flormar Supershine #50.

Dugo sam ga odmeravala ali nekako nam se putevi uvek raziđu! Čekala sam lep dan kako bih na što boljem osvetljenju dočarala gore pomenut podton, divan tirkiz, koji na dnevnom svetlu pomalo tinja da bi na sunčevom pokazalo svoje pravo lice. 

Levo: Zelenkasta varijanta laka
Desno: Jasno fotografisan tirkizni podton

Moja omiljena boja je upravo zelena, a ovo je najsavršeniji zeleni lak koji sam ikad nosila. Pored boje, tu je i savršena formula, dovoljno pigmentovan a ne previše gust. Nanosi se vrlo lako, a nazvaću ga i jednoslojcem (jedan malo deblji sloj uspeo je savršeno da pokrije moje nokte). Jedina mana je što za sobom ostavlja šare kuda je prolazila četkica, što se posebno uočava na samoj ivici nokta (free edge), koju nikada ne izostavljam pri lakiranju. Fotografije: dva sloja bez nadlaka.Fotografije zabeležene na direktnom suncu (na sunčevoj svetlosti gotovo da gubi svoju zelenu bazu i prelazi u tirkizni lak).

"Where Flormar meets Christmas" je sarkastičan naslov koji sugeriše na rezultat kada sam preko ovog Flormara nalakirala zlatni gliter koji je nadograđen crvenim, plavim i zlatnim šestougaonim gliterom. Lak se zove Rose Girl, #07 i dobila sam ga prošle godine a retko kada sam ga koristila. Njegov miris je očaravajuć (padanje u nesvest, kao da sam ušla u auto-lakirer), ali se (sreća) ne oseća previše na noktima kada se osuši. Isto tako, pri mazanju sam se "trkala sa gliterom" jer ga je jako teško zadržati na noktu (kao uzrok toga vidim jako lošu bazu - sa tako vodenastim lakom je prosto nemoguće nalakirati ovako krupan gliter). Rezultat je, kao što možete videti, kao okićena Božićna jelka. Šta je tu je :D Meni se lično dopada.
Fotografije: jedan sloj glitera bez nadlaka.

Labels: , , , ,