Color line #86 + video pregled

Danas jedan lak domaće (srpske) proizvodnje, kompanije Londessa iz Čačka, čiji sajt možete pogledati ovde (klik!), a FB stranicu ovde (klik!). Londessa proizvodi Flert i Color line liniju lakova, vrlo pristupačnih cena i nešto lošijeg kvaliteta. Kompanija je više usresređena na prodaju i popularizaciju Flert parfema, nego samih lakova za nokte, i to je velika zamerka koju upućujem. Ne volim kada se kompanije potpuno posvete samo jednom proizvodu, dok druge zapostavljaju (moje misli "...ili nešto radiš kako treba ili ne radiš uopšte!"). U ovom slučaju, Color line su lakovi kojima je neophodno posvetiti više pažnje: unapređivanje formule i promena ambalažeColor line #86 koji danas predstavljam je lak crne baze, popunjen srebrnim gliterom, tako da projektuje zanimljivi "smokey" efekat.

Kupila sam ga u lokalnoj apoteci, obično ih tamo ima. Krenula bih od ambalaže. Sadrži 5,5 ml laka i košta oko 100 rsd (0,9 eura), što je sasvim pristupačno. Međutim, krenemo li od četkice, kreće niz mana koje lak manifestuje: četkica je isuviše mala za nanošenje laka na duže nokte (za kraće nokte je dobra). Užasno sam teško nanosila lak na dugačke nokte - četkica ne povlači lak, ali zato ostavlja ogromne neispunjene brazde (vide se i na fotografijama, i poprilično su uočljive - ne toliko uživo). Uz to, bilo mi je potrebno 3 sloja za punu pokrivenost i ujednačenost, mada bi na kraćim noktima dva sloja bila dovoljna. Formula ovog laka je poprilično dobra (mnogo bolja u odnosu na ostale lakove iz iste linije koje posedujem), a i vrlo brzo se suši. Deluje za nijansu tamnije na noktima nego u bočici. Brazde se mogu uspešno zamaskirati nadlakom, ali pre recenzije nikada nisam nanosila nadlak, pa tako nisam ni ovaj put. Šteta za brazde, jer je boja laka zaista neobična i upečatljiva, podseća me na galaktičku atmosferu iz Star wars-a.  Nažalost, Color line, kao i Gabrini, spadaju u onu grupu lakova koje ja više neću kupovati. Sve fotografije, tri tanka sloja, na poslepodnevnoj svetlosti.

Kratak snimak koji će Vam pomoći da bolje uočite brazde koje su se pojavile (obavezno u donjem desnom uglu videa podesite 720 ili 1080p HD, za najbolji kvalitet videa!)


Da li imate neke Color line lakove i koje je Vaše mišljenje o njima?

Labels: , , , , , , ,