Blogofot #Septembar

Ništa značajno se nije dogodilo ovog meseca što bih mogla da unesem u ovomesečnu rubriku, jer sam imala dosta neprijatnosti koje sam rešavala i nekako mi je mesec olako proleteo, čak i brže nego avgust. Ipak, moram da se pohvalim da sam polozila prijemni i upisala master studije moje najdraže nauke - Etnologije i antropologije!
Pripremila sam vam nešto proširenu rubriku favoriti meseca.


I ovog meseca se nakupilo dosta lakova. Podsećam da ću ceo oktobar obrađivati projekat "10 Pan" i da, verovatno, neću imati novitete :( tako da će naredni blogofot biti neki off topic (pisaću članak na određenu temu...). Kao što vidite, imam 10 novih lakova i 3 Eveline sredstva za negu noktiju.


1. Golden Rose Rich Color #47
2. Golden Rose Rich Color #05
3. Deina nail enamel #84


4. Essence Colour & go #112 Time for romance
5. Eveline Colour instant #570


6. Essence Colour & go #104 Sweet as candy
7. Essence Colour & go #119 Boho chic
8. Essence Colour & go #126 Date in the moonlight ( iako mi se nije svideo kad sam ga ugledala, ipak je kupljen nakon posta blogerke Ksenije! 


9. Don Juan OC 220 (po "virtuelnom nagovoru" drugih blogerki -
swatch-evi ovog laka na internetu su predivni)
10. Flormar #410


11. Eveline - Maximum nails growth
12. Eveline - Multi-nourishing oil with avocado oil and vitamines
13. Eveline - SOS Brittle & broken nails (koji mi je ujedno i u favoritima za ovaj mesec!)

Favoriti

Za promenu, ubacila sam i neke druge beauty sitnice u favorite! Od lakova su se po kvalitetu i najansama prethodnog meseca istakla dva Golden Rose RC laka. Oduševili su me, jer su pravi lakovi za prelazni period, naročito bež nijansa #05.


Golden Rose Perfect lashes - Blue mascara je za mene otkriće meseca i ubedljivi favorit. Iako imam zelene oči, ova maskara mi se uklapala u bilo koji make up (bilo da je istaknut jarkim bojama ili zagasitim-braonkastim). Ostavila sam vam i make up kolaž ispod kao prezentaciju kako maskara stoji uz tirkizno-ljubičastu varijantu. Sve preporuke!U Lilly drogeriji kupila sam Essence Smokey eyes brush, koju sam iskoristila za blendanje na fotografiji iznad. Kupila sam je nakon dužeg promatranja po ceni od, čini mi se, 170 rsd (1,7 eura). Približne cene je i Essence Kajal pencil #15 Behind the scenes, srednje siva olovka koja se fantastično utapa sa ostatkom šminke i super ističe moje oči.
Što se tiče usana, poprilično sam izbegavala karmine. Uglavnom sam nanosila balzam za usne, a nakon njega olovku za usne u boji cigle (mada više vuče na braon nego narandžastu) - Avon glimmerstick lip liner - Mistery mauve. Verovale ili ne Labello for men je nešto najbolje što sam ikada probala za usne :D Koristim ga intenzivno od letovanja, izuzetno hidrira i daje blagu mat belu nijansu usnama. Cena mu je oko 270 rsd (2,7 eura), a možete ih kupiti u svim većim lokalnim marketima. Takođe, dosta sam koristila i Essence Kiss care love lip balm #01 Fruit crush. Miriši na žvake i srednje hidrira moje usne (jer su po prirodi dosta suve). Ne znam cenu, dobila sam ga za rođendan, a verovatno ga možete kupiti u Lilly-ju.


Sad jedan DIY! Dole u uglu (slika iznad) možete videti i bočicu laka na kojoj sam ispisala "Maslinovo, kokosovo, ricinusovo ulje, ulje na bazi čokolade i grožđa". To je bočica istrošenog laka, dobro isušena i oprana, u koju sam sve zajedno pomešala sva ulja koja ja koristim za negu zanoktica. Tako ih imam sve na jednom mestu, a aplikacija sa četkicom mi je mnogo lakša nego ranije, kada sam ih nanosila sa vatom. Eto, možda sam vam dala ideju! :D


Ubedljivo najviše trošena senka za oči u septembru, naročito njeno "levo krilo": Avon Color Trend eyeshadow - Party girl

Serija Lisice - bila je moja omiljena serija koje se sećam iz tinejdžerskih dana. Od skoro su postavljene cele epizode na YouTube i oduševila sam se kad sam videla! Koja od vas se ne seća, ili nije gledala uopšte ovu seriju, evo ga kratak siže: 

Lisice je priča o četiri drugarice - Mimi, Staši, Branki i Nadi, koje bezuspešno pokušavaju da nađu ljubav svog života. Na kraju druge decenije života zaključuju da je predstojeća godina poslednja prilika da konačno pronađu ljubav i udaju se. Urbana serija, opisuje svakodnevni život u Beogradu s početka 2000-ih, priča o poteri za srećom, o bežanju od ustaljenog života odraslih (ili pak neshatanje ozbiljnosti života odraslih). Devojke se svakodnevno okupljaju u kafiću "Fox" čiji je vlasnik Mima.Kolaž: Septembar

Labels: , ,